De Duurzame Werkplaats

De Duurzame Werkplaats i.o. is een initiatief van Ariane Lelieveld, Brigitte van Loon en Monique van Dalen, die allen op hun eigen specifieke kennisgebied bewoners uit de stad willen inspireren, laten beleven en leren hoe je duurzaam woont en leeft en een duurzaam huishouden voert. Rondom onder andere de thema’s energie, water, voedsel voor de toekomst en afval bestaat niet, wordt er middels installaties, demonstraties, workshops een life-experience geboden.

In deze multidisciplinaire werkplaats kunnen Rotterdammers leren wat een duurzaam 21eeuws huishouden is. Het is een leer-, werk- en ontmoetingsplek waar kennis wordt gedeeld en geleerd over het gezamenlijke voeren van een duurzaam huishouden. In een gezonde leefomgeving, met voor alle Rotterdammers hernieuwbare energie, gezonde voeding en voldoende mogelijkheden om zich te ontwikkelen in de veranderingen van de wereld.

De Duurzame Werkplaats heeft als speerpunten Rotterdammers stimuleren om het beste uit zichzelf te halen en om hen aan te moedigen en te inspireren om hun bijdrage aan een duurzame stad/wereld te ontwikkelen. Daarnaast gaat het om het benadrukken van het lokale en het versterken van de duurzame activiteiten in de Rotterdamse wijken en gebieden.

De Duurzame Werkplaats omvat drie hoofdactiviteiten: Wooonroom, Energie-leerhotel, Bikken Bij Bri en het Eco Speelhuis. Iedere ondernemer werkt in eerste instantie vanuit haar eigen droom en expertise. Daarnaast zullen zij elkaar waar mogelijk aanvullen en inspireren tot activiteiten en samen diensten en producten ontwikkelen die bijdragen aan een duurzame ontwikkelingen van de toekomstige stad en haar bewoners.